DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI

RAJD KULINARNY

Wraz z uczniami klasy 1TH, 2THŻ i 1TŻ w piątek 25.10.2019 r obserwowaliśmy zmagania uczestników VIII Edycja Konkursu – Kulinarny Rajd Mistrzów.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy byli: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

W ogólnopolskim konkursie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Uczestnicy zmagali się w dwóch konkurencjach: sprawnościowej i głównej, gdzie do przegotowania była przystawka ciepła i danie główne.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca było 7000,00 zł plus nagrody rzeczowe, więc ekipy prześcigały się w pomysłach aby zaprezentować najciekawsze i najsmaczniejsze danie. Dla naszych uczniów była to świetna zabawa, lekcja smaku i wiedzy kulinarnej oraz możliwość spotkania i porozmawiania ze znakomitymi szefami kuchni.

DANE KONTAKTOWE


Tel.: 713923586
Fax.: 713920373
Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

GODZINY ROZPOCZĘCIA LEKCJI

1 lekcja: 08.00 - 08.45
2 lekcja: 08.50 - 09.35
3 lekcja: 09.40 - 10.25
4 lekcja: 10.45 - 11.30
5 lekcja: 11.35 - 12.20
6 lekcja: 12.25 - 13.10
7 lekcja: 13.15 - 14.00
8 lekcja: 14.05 - 14.50

INSTYTUCJE Z KTÓRYMI WSPÓŁPRACUJEMY

dodr oke logo cke logo dodr mrirw logo men logo dodr logo frse logo gmina strzelin logo koweziu logo